Okay Color

Services

Fulfilment

Prepress

Om de mooiste kleuren te kunnen drukken, controleren wij eerst de aangeleverde digitale bestanden. Onze afdeling prepress is bijzonder scherp: twijfelen wij over de juistheid van een bestand, dan bellen wij direct even op. Alles okay? Dan zetten wij via de Computer to Plate techniek het digitale bestand rechtstreeks op de drukplaat. Dit is een 100% chemievrij proces.

Vragen of advies nodig over het aanleveren van de bestanden voor het beste resultaat? Belt u gerust.

Machinepark

Onze offsetpersen kunnen 1 tot en met 5 kleuren drukken, inclusief lak en LED UV droging. Hierdoor is het drukwerk direct droog en klaar om verder te verwerken. Naast de offsetmachines beschikken wij over een compleet machinepark voor de afwerking en voor digitale producties.

Hieronder een opsomming van ons machine park.

Offset:

Een 6 kleuren (full color + pms + dispersielak) pers op het formaat 50 * 70 cm.
Een 4 kleuren pers op het formaat 54 * 74 cm met LED UV droging
Een 4 kleuren pers op het formaat 36 * 52 cm.

Digitaal:

HP Indigo 7800 digitale pers
HP Indigo 5000 digitale pers
Canon Varioprint 6160 zwart/wit hoogvolume printer.
Canon Imagepress CLC750 kleuren printer
HP latex 360 XL grootformaat printer.
Summa snijplotter.

Afwerking

Polar snijmachines.
Horizon vouwmachines.
Horizon ril-vouw machine.
Horizon StitchLiner Mark III
Heidelberg cilinder stansmachine 54 * 72 cm (voor stansen en rillen).
Heidelberg degel stansmachine A3 (voor stansen en rillen).
Heidelberg degel stansmachine A4 (voor stansen en rillen).
Sealmachine.

Duurzaam

Bij Okay Color Graphics is duurzaam ondernemen al sinds jaar en dag opgenomen in het bedrijfsproces. Voorbeelden hiervan zijn:

Wij zijn lid van SEDEX en voldoen aan de SMETA Audit: SMETA is een norm voor maatschappelijke audits en monitoring. De norm maakt het voor leveranciers eenvoudiger om rapporten te delen en verbeteringen door te voeren in de arbeidsnormen voor de toeleveringsketen. De zogeheten ‘SMETA 2-Pillar audits’ vallen onder de normen van de ETI-basiscode. ETI staat hierbij voor Ethical Trading Initiative met als hoofddoel fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden in de gehele productieketen. ‘SMETA 4-Pillar audits’ voegen hier uitgebreide eisen aangaande milieu en zakelijke ethiek aan toe.
Wij zijn FSC®-gecertificeerd en stimuleren daarmee verantwoord bosbeheer en papiergebruik (FSC® C148327).

Ons offset-platemaking-proces is 100% chemievrij.
Wij reduceren het inschietpapier door automatische inktbakinstelling.
Onze drukpersen zijn voorzien van volautomatische wasinstallaties, waardoor het gebruik van schoonmaakmiddelen beperkt is.

Onze drukpersen zijn voorzien van energiezuinige LED UV droging waardoor energieverbruik laag.

Verder doen wij aan compleet gescheiden afvalverwerking met bijbehorend milieulogboek:
Restpapier.
Inktresten.
Poetsdoeken.
Offset platen (aluminiumherwinning).
Restafval.

Fulfilment

Naast het drukken en printen verzorgen wij ook de fulfilment. Het samenstellen van pakketten en mailingen, alsmede het verpakken en versturen van uw gedrukte materialen nemen wij u graag uit handen.

Ook voor voorraadbeheer hebben wij verschillende oplossingen. Dus wilt u niet in één klap al de folders of magazines verzenden, dan gaan ze bij ons in de opslag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Digitaal drukwerk

Het is een feit dat print aan oplages heeft ingeboet. Uiteraard brengt zo’n ontwikkeling niet enkel negatieve effecten teweeg. Zo is de kwaliteit van print enorm verbeterd. Okay Color stelt dan ook dat print niet zozeer uit de gratie is, maar ongekend ‘hot’. Anno 2019 is print slimmer, persoonlijker, kleurrijker én actueler dan ooit tevoren. Dan doelen we op digitaal drukwerk. Deze productiemethode maakt het mogelijk om – binnen de algehele huisstijl van uw bedrijf of organisatie – doelgroepgericht te werk te gaan.

Kleine oplages, gepersonaliseerd: alles is mogelijk met onze moderne digitale kwaliteitspersen van HP Indigo. Digitale producties vervaardigen wij op een HP Indigo 5000 en HP Indigo 7800 digitale persen. De enige digitale pers die de kwaliteit van offset evenaart. Voor ons wint kwaliteit altijd! Wij produceren al 15 jaar in een hybride model waarbij zowel offset en digitaal prima samengaan.

Wilt u het liever met eigen ogen zien, een afspraak is zo gemaakt.

Printproducties op groot formaat (van poster, panelen tot beurswanden) produceren we met hoogwaardige HP latexprinters voor grootformaat. Zowel op rol als op plaat. Een snijplotter voor snij/plakletters staat ook op deze afdeling om aan nog meer digitale vraagstukken een antwoord te kunnen geven.

Web-to-print

Printing-on-demand, Web-to-print of Variabele Data printing: ook dit kunnen wij voor u verzorgen.
Naast het verwerken van digitale data in print bieden wij ook de mogelijkheid om uw eigen webportal in te richten met drukwerkproducten zoals bijvoorbeeld visitekaartjes die u dan zelf online kunt opmaken en bestellen.

Daarnaast bieden wij ook maatwerk web-to-print oplossingen waarbij u zelf eenvoudig complete folders en posters kunt opmaken en bestellen. Vraag naar de mogelijkheden van een volledig gepersonaliseerde online bestelmodule. Voor uzelf of voor uw klanten.